Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسئول قرارگاه اربعین سامرا با بیان اینکه مردم سامرا این روزها چشم‌انتظار زائران اربعین هستند، گفت: سال گذشته مردم سامرا با زائران اهل بیت عصمت و طهارت آشتی کردند و بیش از ۱.۵ میلیون زائر باوجود دسیسه‌های تکفیریها، به زیارت امامین عسکرین مشرف شدند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ شهر سامرا در شرق رودخانه دجله و در شمال بغداد واقع شده است؛ این شهر، مرکز استان صلاح الدین و در فاصله 124 کیلومتری بغداد واقع شده است؛ سامرا از شرق به کرکوک، از شمال به نینوا، از غرب به استان الانبار و از جنوب به بغداد منتهی می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بارگاه و حرم مطهر امامین عسکرین در شهر سامرا قرار دارد و بسیاری از عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در سفر به عراق به زیارت و پابوسی این امامان بزرگوار مشرف می‌شوند و از فضای معنوی آن بهره می‌گیرند.

اما این شهر در ایام مختلف و به‌ویژه در زمان ورود تروریستهای تکفیری به کشور عراق دستخوش ناملایماتی شد و وقوع عملیاتهای انتحاری مختلف در این منطقه باعث ایجاد رعب و وحشت در میان ساکنان و زائران و ایجاد شرایط امنیتی در سامرا شد.

در حال حاضر این منطقه از کشور عراق تحت نظارت نیروهای امنیتی عراق قرار دارد و به میزان زیادی از عملیاتهای تروریستی کاسته شده است.

اما زائران و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارات(ع) در سالهای اخیر هیچ‌گاه از عملیاتهای انتحاری و عداوت تروریستهای تکفیری هراسی نداشته‌اند و در ایام مختلف سال به نیت زیارت و دیدار با امامین عسکرین(ع) عازم سامرا شده‌اند که نمونه بارز این حضور حماسی را می‌توان در ایام اربعین حسینی سال گذشته دانست.

صدها هزار نفر از ایرانیان عاشق اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در اربعین سال گذشته، با وجود برخی توصیه‌ها در سفر به سامرا، خود را به این شهر رساندند و شکوهی از عشق و ارادت به آستان اهل بیت(ع) را به نمایش گذاشتند.

برای بررسی بیشتر فعالیتهای انجام گرفته از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات و کمیته اسکان، تغذیه و مشارکتهای مردمی در شهر سامرا در ایام اربعین حسینی با سردار امین شریعتی؛ مسئول قرارگاه اربعین سامرا به گفت‌وگو نشستیم.

چکیده گفت‌وگو با مسئول قرارگاه اربعین سامرا به شرح ذیل است:

کنگره عظیم اربعین حسینی را نباید منحصر به جمهوری اسلامی ایران دانست بلکه متعلق به همه دنیا است چرا که از همه قاره‌های دنیا در این راهپیمایی عظیم شرکت می‌کنند و این شور حسینی هر ساله گسترش می‌یابد.

متولیان اصلی موضوع اربعین عراقیها (مردم، دولت و مرجعیت) هستند که البته عمده فعالیتها نیز بر عهده خود مردم است.

سال گذشته داعش عملیات‌ انتحاری در پارکینگ شهر سامرا انجام داد و قصد ممانعت از عزیمت زائران به سامرا را داشت اما معرفت‌شناسی زائران دسیسه‌های تروریستها را از بین برد.

تکفیریها به دنبال قطع ارتباط بین مردم و منطقه سامرا که نقطه امامت است، بوده‌اند که مردم و زائران با‌بصیرت، موقعیت‌شناسی و زمان‌شناسی جلوه‌ای از عشق را به منصه ظهور رساندند.

در ایام اربعین حسینی بیش از 1.5 میلیون زائر به‌صورت خودجوش و در اقدامی باورنکردنی وارد سامرا شدند و به زیارت امامین عسکرین(ع) رفتند.

بعد از انفجاری که در پارکینگ شهر سامرا انجام گرفت همه پیش‌بینی کردند که اربعین سال گذشته هیچ کس به سامرا مشرف نشود اما زائران روی دیگری از عشق را به نمایش گذاشتند و تمامی پیش‌بینیها نیز برعکس شد.

تمامی مردم و اهالی استان صلاح‌الدین(سامرا) به غیر از شهر بلد، جزو اهل تسنن هستند که برای نخستین بار پذیرایی بسیار ویژه‌ای از شیعیان انجام دادند.

عمده فعالیت را سران عشیره‌ها و مردم سامرا انجام دادند و ما نیز در بحث تغذیه، مشارکت و کمک لازم را انجام دادیم و برنامه‌ها به‌گونه‌ای پیش رفت که آنها در بحث میزبانی از هیچ کمکی فروگذار نکردند.

مهمترین دستاورد در اربعین سال گذشته، آشتی مردم منطقه با زائران اهل بیت (ع) بود و ایجاد امنیت پایدار در سامرا نیز موضوع مهم دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت.

امسال با اهالی صحبت کردیم و گفتیم دربها را بگشایند تا زائران از امکانات رفاهی استفاده کنند و این برنامه مهم به‌گونه‌ای بود که حتی اهل تسنن درب مسجد را به روی زائران گشودند و مهرهای نماز برای زائران آوردند.

خوشبختانه تمام مایحتاج پذیرایی زائران اربعین در سال گذشته از مردم شهر سامرا خریداری شد به همین سبب این کار باعث افزایش رزق و روزی بین اهالی این شهر و رضایت آنها شده است.

شاهد بودیم برخی از جوانان و نوجوانان سامرا با تهیه پیشانی‌بندهای یازهرا (س) و یا حسین (ع) و پرچم و بیرق اهل بیت تلاش می‌کردند این نمادهای شیعیان را به زائرین اربعین بفروشند.

مشروح گفت‌وگوی تسنیم با سردار شریعتی را در ادامه می‌خوانید:

تسنیم: در ایام اربعین سال گذشته با وجود برخی نگرانی‌های امنیتی بابت حضور زائران در سامرا، شاهد سیل عظیم زائران در زیارت امامین عسکرین(ع) بودیم، علت این حضور چشمگیر و حماسی چه بود ؟

ابتدا باید درباره زیارت اهل بیت عصمت و طهارت(ع) و گسترش این شور حسینی در ایام اربعین سخن گفت؛ این عشق و علاقه را می‌توان در زندگی ایرانیان و به‌ویژه رزمندگان دفاع مقدس مشاهده کرد.

عشق و ارادت رزمندگان دفاع مقدس و شهدای والا مقام به سید و سالار شهیدان امام حسین(ع) در تمامی وصیت‌نامه‌ها و دست‌نوشته‌های آنان موج می‌زد؛ ضمن اینکه بنیانگذار انقلاب اسلامی ایران هم هنگام هشت سال دفاع مقدس به صراحت اعلام کردند که راه قدس از کربلا می‌گذرد.

بسیاری از افراد در آن زمان این فرمایش امام راحل مبنی بر گذشتن راه قدس از کربلا و صادر شدن انقلاب را متوجه نشدند اما حالا وقتی راهپیمایی اربعین حسینی و شور مردم برای زیارت اهل بیت(ع) را می‌بینیم متوجه این پیام و فرمایش بنیانگذار جمهوری اسلامی می‌شویم.

حرکت عظیم اربعین حسینی فقط متعلق به ایران نیست

امروز هر حرکتی که در اربعین صورت می‌گیرد ادامه دهنده راه کربلا است ضمن اینکه هیچ‌کس تصور نمی‌کرد که در ایام اربعین جمعیتی میلیونی همانند سیل خروشان به کربلا حرکت کند؛ در هر حال شاهدیم سال به سال این حماسه و شور حسینی که از تمام دنیا شروع شده بیشتر و گسترده‌تر می‌شود و فقط منحصر به ایران هم نیست.

کنگره عظیم اربعین حسینی را نباید منحصر به جمهوری اسلامی ایران دانست بلکه متعلق به همه دنیا است چرا که از همه قاره‌های دنیا در این راهپیمایی عظیم شرکت می‌کنند و این شور حسینی هر ساله گسترش می‌یابد.

در این میان باید به نقش ستاد بازسازی عتبات عالیات در اربعین و تلاشهای انجام گرفته اشاره کنیم؛ ستاد بازسازی عتبات عالیات مسئول کمیته جذب مشارکتهای مردمی، اسکان و پذیرایی را از سوی ستاد مرکزی اربعین برعهده دارد اما در حیقیقت وظیفه آنها در میدان خدمت‌رسانی به زائرن اربعین، فراتر از موضوعات اداری است.

تسنیم: نقش مردم و سایر دستگاهها در مراسم اربعین حسینی و خدمات‌رسانی چگونه و چه میزان بوده است؟

باید بدانیم مردم و عاشقان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) به صورت خودجوش در کنگره عظیم اربعین حسینی مشارکت و حضور می‌یابند و این دارای معانی زیادی است.

راهپیمایی اربعین حسینی حماسه عظیمی در تاریخ محسوب می‌شود و همه سازمانها و مردم بدون هر گونه ابلاغیه‌ای بسیج می‌شوند که این مشارکت و خدمت، فعالیت در خورد توجهی است.

متولیان اصلی اربعین عراقیها هستند

این مشارکت دستگاهها و مردم همگی برای این است که بتوانیم به کمک مردم عراق برویم چراکه متولیان اصلی موضوع اربعین عراقیها (مردم، دولت و مرجعیت) هستند که البته عمده فعالیتها نیز بر عهده خود مردم است ضمن اینکه مشارکت و فعالیت مردم عراق در خدمت‌رسانی به زائران اربعین حسینی از سالهای بسیار دور و گذشته انجام می‌گرفته و همچنان ادامه دارد که در این رابطه ما نیز باید در کنار مردم این کشور قرار گیریم و میزبان اصلی آنها هستند.

تسنیم: در مورد اتفاقاتی که در اربعین سال گذشته در سامرا افتاد و شور و شعف بی‌سابقه در ایام اربعین حسینی توضیح بفرمایید.

سال گذشته نیز کلید موفقیتهای امنیتی و سیاسی به‌ویژه در موصل از ایام اربعین حسینی آغاز شد که البته کمی به‌طول انجامید اما به سرانجام مطلوبی رسید.

نکته مهمی که همه عاشقان و زائران اهل بیت (ع) باید به آن توجه کنند این است که همواره مرقد مطهر امامین عسکریین(ع) در عراق مظلوم بوده است در صورتی که حرکت بزرگ عزیمت زائرین به کربلا در ایام اربعین می‌تواند به معرفت و شناخت مردم از امام حسین (ع) و سپس امام زمان (عج) منجر شود.

یعنی اینکه بنابر تاکیدات علما و بیانات آنها، معرفت و درک امام زمان(عج) از امام حسین (ع) به‌دست می‌آید و نمونه بارز این مهم را سال گذشته در سفر صدها هزار زائر اربعین به سامرا مشاهده کردیم.

خنثی شدن دسیسه تروریستها با معرفت شناسی زائران

سال گذشته داعش عملیات‌ انتحاری را در پارکینگ شهر سامرا و قبل از آغاز راهپیمایی اربعین انجام داد و می‌کوشید تا مانع عزیمت زائرین اربعین به این شهر شود و ضمن اینکه این گروهک تروریستی به دنبال آن بود که عزیمت زائران از کربلا به سامرا را خنثی کند و عملاً شهر سامرا را در مظلومیت باقی گذارد اما معرفت شناسی زائران دسیسه‌های تروریستها را از بین برد.

تسنیم: درباره حساسیت شهر سامرا و تاثیر حضور زائران اربعین توضیحاتی ارائه دهید؟

شهر سامرا ویژگی‌های خاصی دارد چرا که امام هادی (ع) در این شهر حدود 25 سال و امام حسن عسکری حدود 28 سال زندگی کردند ضمن اینکه محل تولد امام زمان (عج) و محل غیبت این بزرگوار هم در این شهر است به همین دلیل دشمنان می‌کوشند تا حرمین عسکریین(ع) مظلوم باقی بمانند اما باید زائران این موضوعات را به خوبی درک کرده و تلاش کنند تا اتصال بین عتبات برقرار شود چرا که تکفیریها به دنبال قطع رابطه سامرا به عنوان نقطه اتصال امامت با دیگر اعتاب مقدسه هستند.

تکفیریها به دنبال قطع ارتباط بین مردم و منطقه سامرا که نقطه امامت است بوده‌اند که مردم و زائران با بصیرت، موقعیت‌شناسی و زمان‌شناسی جلوه‌ای از عشق را به منصه ظهور رساندند و با تشخیص خود پای در راه سامرا نهادند.

زائران اربعین حسینی در سال 95 با بصیرت‌شناسی به‌موقع خود و زمان‌شناسی ویژه به شهر سامرا و زیارت حرمین عسکریین(ع) عزیمت کردند تا آنچه داعش برای آسیب زدن به اعتاب مقدسه را برنامه‌ریزی کرده بود، خنثی کنند.

سامرا خانه امام زمان(عج) محسوب می‌شود و در حقیقت ایشان میزبان زائران است؛‌ غیرممکن است که زائران وارد سامرا شده و مورد عنایت مهدی موعد (عج) قرار نگیرند؛ اگر مردم سال گذشته حضور نمی‌یافتند کار داعش و خواسته آنها به نتیجه می‌رسید.

حضور زائران پشتوانه نیروهای امنیتی عراقی

ضمناً حضور مردم و زائران در سامرا پشتوانه حیاتی و فرهنگی و مردمی برای نیروهای ارتش و مردمی عراق در منطقه بود و مشتی محکم بر دهان دشمنان وارد آمد.

حضور خودجوش 1.5 میلیون زائر اربعین حسینی در سامرا

سال گذشته در ایام اربعین حسینی بیش از 1.5 میلیون زائر به صورت خودجوش و در اقدامی باورنکردنی وارد سامرا شدند و به زیارت امامین عسکرین رفتند ضمناً سال گذشته حدود نیمی از جمعیت زائران ایرانی در ایام اربعین حسینی به سامرا و حرم امامین عسکرین مشرف شدند.

تسنیم: سال گذشته حضور چشمگیر زائران اهل بیت(ع) در سامرا از چه تاریخی آغاز شد و استقبال چطور بود؟

حضور زائران دقیقاً یا قبل یا بعد از زیارت امام حسین(ع) بود؛ از 15 روز قبل از اربعین سیل جمعیت شروع شد و این راهپیمایی و حضور بعد از روز اربعین حسینی نیز ادامه یافت.

زائران اربعین، پیش‌بینیها را برعکس کردند

حتی بعد از انفجاری که در پارکینگ شهر سامرا انجام گرفت همه پیش‌بینی کردند که اربعین سال گذشته هیچ کس به سامرا مشرف نشود اما زائران روی دیگری از عشق را به نمایش گذاشتند و تمامی پیش‌بینیها نیز برعکس شد.

اربعین سال گذشته به‌دلیل موضوعات امنیتی و حساسیت شهر سامرا چندین رینگ امنیتی را در حلقه اطراف شهر در نظر گرفته بودیم اما سیل جمعیت زائران باعث شد که سامرا، کربلایی دیگر شود و در حقیقت مشت محکمی بر دهان داعش و حامیان منطقه‌ای و جهانی آن زده شد؛ همین جمعیت میلیونی در سامرا موجب بالا رفتن روحیه برای نیروهای امنیتی مستقر در سامرا شد.

زائران در اربعین سال گذشته همه را غافگیر کردند و آنقدر حجم جمعیت گسترده بود که به‌دلیل ایجاد ترافیک، پیاده‌روی 10 کیلومتری انجام می‌گرفت.

سیل خروشان جمعیت مشت محکمی به دهان یاوه گویان بود و زائران معرفت شناسی و موقعیت شناسی را نشان دادند که این مهم سالهای قبل اینچنین نبود؛ نیروهای عراقی که برای مبارزه با تکفیریها می‌رفتند با دیدن این حماسه حضور، روحیه بالایی را می‌گرفتند و پشتوانه معنوی برای رزمندگان محسوب می‌شد.

تسنیم: با توجه به اینکه برای نخستین بار چنین جمعیت زائری به سامرا می‌رفتند، استقبال مردم منطقه چگونه بود؟

تمامی مردم و اهالی استان صلاح‌الدین(سامرا) به غیر از شهر بلد، جزو اهل تسنن هستند که برای نخستین بار پذیرایی بسیار ویژه‌ای از شیعیان انجام دادند که این عملکرد آنها بابت استقبال از زائران اربعین حسینی جای تقدیر و تشکر دارد.

جلسه قبل از اربعین با شیوخ عشایر سامرا

اما برخی اقدامات را قبل از ایام اربعین حسینی انجام دادیم که قابل ذکر است و یکی از مهمترین آنها جلسه با شیوخ عشایر سامرا بود که استقبال بسیار خوبی از سوی آنان صورت گرفت.

قبل از اربعین سال 95 بررسیها برای نحوه پذیرایی، اسکان و تغذیه زائران اربعین حسینی انجام گرفت البته تصور چنین جمعیتی برای مراسم اربعین در سامرا وجود نداشت.

برپایی موکبهای اربعین از سوی سران عشیره‌ها

در آن جلسه تاکید کردیم که میزبان شما هستید و آنها نیز تحت تاثیر حرفهای صادقانه قرار گرفتند؛ به همین سبب با سران 6 عشیره مهم داخل عراق توافق کردیم تا در منطقه سامرا برای پذیرایی مردم، موکب احداث کنند و در این میان به کمک آنها هم مبادرت کردیم.

رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات هم سال گذشته تاکید کرد تا همه امکانات مورد استفاده قرار گیرد و تمامی امکانات به‌صورت جهادگونه به سامرا برده شد و موکبهایی به نام اهالی سامرا برپا شد؛ این رویکرد مشترک میان اهالی سامرا و ستاد بازسازی بسیار مورد توجه قرار گرفت.

فعالیت 24 ساعته موکبهای عشیره‌ها در سامرا

عمده فعالیت را سران عشیره‌ها و مردم سامرا انجام دادند و ما نیز در بحث تغذیه، مشارکت و کمک لازم را انجام دادیم و برنامه‌ها به‌گونه‌ای پیش رفت که آنها در بحث میزبانی از هیچ کمکی فروگذار نکردند؛ در مجموع، شیوخ عشیره‌ها سه الی چهار موکب احداث کردند اما فعالیتهای آنها 24 ساعته انجام گرفت.

چگونگی کاسته شدن غربت از شهر سامرا

همچنین ما در بحث حمل و نقل زائران دچار مشکلاتی شده بودیم که باز هم شیوخ عشیره‌ها به کمک آمدند و با رفتن به درب خانه‌ها، صاحبان خودروهای سنگین را برای انتقال زائران، اعزام کردند که تمامی این فعالیتها موجب شد تا با عنایات خداوند و اهل بیت(ع) از غربت موجود در شهر سامرا کاسته شود.

آشتی مردم سامرا با زائران اهل بیت(ع) در ایام اربعین

مهمترین دستاورد در اربعین سال گذشته، آشتی مردم منطقه با زائران اهل بیت (ع) بود و ایجاد امنیت پایدار در سامرا نیز موضوع مهم دیگری بود که مورد توجه قرار گرفت؛ این برنامه‌های حائز اهمیت تمامی دسیسههای شوم تروریستهای تکفیری را از میان برداشت.

تفکر صحیح و قلب زیبای مردم در قضایای اربعین سال گذشته همه مشکلات را حل کرد و مردم با زائران آشتی کردند که تمامی این برنامه‌ها موجب افزایش وحدت شد.

تسنیم: برنامه‌ریزی کمیته اسکان و تغذیه در شهر سامرا با توجه به باورنکردنی بودن جمعیت و حضور عاشقان چگونه عملیاتی شد؟

در قسمت راه‌اندازی موکبها به همه استانهایی که وظیفه ارسال نذورات داشتند، تاکید کردیم که حق ارسال آذوغه و مواد غذایی را ندارند و باید تمامی اقلام از خود شهر سامرا و منطقه انجام گیرد؛ اوایل بسیاری افراد اظهار کردند که کالاهای سامرا مقداری گران‌تر است اما باز هم بر خرید از خود شهر اهتمام کردیم و این رویکرد به‌ این دلیل بود که مردم متوجه خیر و برکت حضور زائران و ایام اربعین حسینی شوند که این مهم نیز با موفقیت انجام گرفت؛ برنامه‌هایی از این دست باعث می‌شود که خود مردم منطقه مدافع حرم شوند و این رویکرد بسیار اثربخش و موجب امنیت پایدار است.

خریداری تمام مایحتاج زائران اربعین از شهر سامرا

خوشبختانه تمام مایحتاج پذیرایی زائران اربعین در سال گذشته از مردم شهر سامرا خریداری شد به همین سبب این کار باعث افزایش رزق و روزی بین اهالی این شهر و رضایت آنها شده و همین اقدامات موجب شده تا مردم سامرا برای دیدن زائرین اربعین و این ایام چشم‌انتظاری داشته و لحظه‌شماری کنند.

نکته دیگر این است که در سالهای گذشته به زائران سامرا توصیه می‌شد که در هیچ نقطه‌ای از مسیر بغداد تا سامرا توقف نکنند که به همین علت رستورانها و مغازه‌های مسیر هیچ ارتباطی با زائران نداشتند اما امسال رعب و وحشت را هم برای زائران و هم برای مردم منطقه از بین بردیم.

گشوده شدن دربهای مسجد و آوردن مهر نماز برای زائران

امسال با اهالی صحبت کردیم و گفتیم دربها را بگشایند تا زائران از امکانات رفاهی استفاده کنند و این برنامه مهم به‌گونه‌ای بود که حتی اهل تسنن درب مسجد را به روی زائران گشودند و مهرهای نماز برای زائران آوردند که این آشتی بسیار مهمی میان زائران و مردم بود.

عملکرد ستاد بازسازی عتبات عالیات به عنوان کیمته اسکان و تغذیه بسیار جای تقدیر دارد چرا که ما را در این برنامه عظیم و تاثیرگذار یاری کردند.

رایج شدن پول ایرانی در سامرا

خوشبختانه برای نخستین بار در طول تاریخ سامرا در اربعین سال 95 پول ایرانی رایج شد و اهمیت این موضوع زمانی درک می‌شود که پول ایرانی در حال حاضر و حتی در دوران حکومت صدام حسین در کربلا و نجف رایج بوده اما این امر هیچ‌گاه در سامرا ترویج نداشته است.

فروش اقلام مذهبی به زائران اربعین توسط جوانان سامرا

سال گذشته و در ایام اربعین حسینی مردم اهل تسنن و جوانان اهل سامرا از زائرین شیعه اربعین استقبال فراوانی کرده بودند و این مهم قطعاً دوباره اتفاق می‌افتد؛ حتی شاهد بودیم برخی از جوانان و نوجوانان سامرا با تهیه پیشانی‌بندهای یازهرا (س) و یاحسین (ع) و پرچم و بیرق اهل بیت تلاش می‌کردند این نمادهای شیعیان را به زائرین اربعین بفروشند.

امیدواریم هر زائری که به کربلا وارد می شود معرفت وجود امام زمان (عج) را درک کند و این اصل هدف اول اربعین و حماسه ساز است.

تسنیم : سال گذشته در ایام اربعین چه تعداد غذا و اسکان به زائران سامرا و حرمین عسکرین(ع) ارائه کردید؟

در ایام اربعین حسینی سال 95 حداقل در هر وعده در حرم امامین عسکریین(ع) حدود 70 هزار پرس غذا و 210 هزار وعده غذایی در طول 24 ساعت توزیع شد؛ این در حالی است که سامرا قبل و بعد از ایام اربعین شلوغ بوده و در مجموع 200 هزار پرس غذا هم در جوار حرمین مطهر توزیع می‌شد.

تسنیم : امسال چه برنامه‌ای برای ایام اربعین حسینی در سامرا خواهید داشت و چند موکب برای خدمات رسانی به زائران اضافه خواهد شد؟

برنامه‌ریزی ما برای اربعین سال‌های آتی این است که حداقل سالی 10 موکب در سامرا و اطراف آن به صورت مشترک با عراقیها برپا کنیم.

در اربعین سال گذشته استا‌نهای اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و خراسان رضوی استانهای معین کمک کننده به ستاد اربعین سامرا بودند که جای تقدیر و تشکر دارد.

البته تمامی این فعالیتها به غیر از منطقه بلد بود؛ در منطقه بلد نیز تعداد زیادی از زائران به زیارت امامزاده سید محمد رهسپار شدند و همه ساله این امامزاده نیز مورد اقبال زائران قرار دارد.

اقدامات درمانی در شهر سامرا انجام می‌گیرد

ضمن اینکه سال گذشته اقدامات درمانی خوبی آن هم به صورت رایگان علاوه بر خدمت‌رسانی به زائرین اربعین به مردم سامرا انجام شد و بنا داریم در سال جاری هم اقدامات درمانی رایگان را به مردم این شهر ظرف مدت 30 تا 40 روز ارائه دهیم.

همچنین بعد از اربعین سال گذشته توجه ویژه‌ای به منطقه سامرا و توسعه این شهر شده است ضمن اینکه ضریح مطهر حرمین عسگریین هم قبل از ماه رمضان سال جاری نصب شده و زمینهای اطراف حرم هم خریداری شده و قرار است سال به سال برای هر دوره ایام اربعین توسعه مناسب شهری را در نظر گرفته و به بهره‌برداری برسانیم.

تسنیم: درباره امامزاده سید محمد نیز توضیحاتی بفرمایید؟

در زمانی که امام خمینی (ره) در عراق تبعید بودند به صراحت امامزاده‌ سید محمد شهر بلد را عظمتی برای آیندگان، سامرا و حفاظت از این منطقه اعلام کردند؛ ضمن اینکه قرار است استان اردبیل به عنوان استان معین توسعه و بازسازی امامزاده سید محمد با هماهنگی تولیت محترم این امامزاده و مردم شهر بلد و ستاد بازسازی عتبات عالیات اقدامات جدی را در این رابطه انجام دهد.

اما در پایان باید به نقش رزمندگان حشدالشعبی و خدمات‌رسانی به زائران اشاره کرد؛ در سال گذشته باوجود اینکه حشدالشعبی درگیر عملیات موصول بود اما خدمات ارزشمندی را به زائرین اربعین در کربلا، نجف، کاظمین و سامرا انجام داد؛ لازم به ذکر است که تعداد زیادی از وسایل حمل‌ونقل زائرین اربعین در شهر سامرا هم متعلق به گروه حشدالشعبی بود.

نقش حشدالشعبی در اربعین سال 95 باعث ایجاد وحدت و همدلی بین همه نیروهای مسلح عراق شد و در این زمینه اقدامات زیادی را با آنکه درگیر جنگ با داعشی‌ها بودند، انجام شد.

انتهای پیام/

R1365/Psaadati/S2,23/CT2

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۷۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است

حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه ایران در نشست سران اسلامی اعلام کرد که بی‌تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه باختری و قدس شریف است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، امیرعبداللهیان امروز یکشنبه در شروع صحبت‌های خود در این نشست تاکید کرد: ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه و کرانه باختری فلسطین بر ضرورت تقویت اتحاد و هم بستگی بیش از پیش کشورهای اسلامی برای توقف فوری نسل‌کشی جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری کافی و بدون مانع کمک های بشردوستانه به سراسر غزه تاکید می‌کنم.

 وی در این سخنرانی افزود: بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف می باشد.

مشروح سخنان وزیر امور خارجه را در زیر می‌خوانید:

از دولت و کشورهای مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام نمودند، صمیمانه قدردانی می‌کنم.

 تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه باختری بار دیگر ثابت کرد از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر توهمی بیش نبوده؛ چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید  است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد.

 تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت همه فلسطینیان میسر است.

کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم اسرائیل با گذشت هفت ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه های آمریکا و اروپا و سایر کشورهای جهان رسیده است.

امیرعبداللهیان: توقف جنگ در دستورکار سازمان همکاری قرار دارد

مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب این صدای اعتراضی وجدان  های بیدار بشری را با سرکوب و خشونت پاسخ می دهند و بار دیگر رویکرد استاندارد های دوگانه خود را به نمایش گذاشتند.

افکار عمومی جهان و به ویژه جهان اسلام قویاً از ما به عنوان دولت های اسلامی انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم، از جمله:

1- تاکید بر برقراری آتش بس فوری کامل بی قید و شرط دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

2- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

3- تبادل انسانی اسرا؛

4- موظف ساختن رژیم آپارتاید اسرائیل به خروج فوری کامل و غیرمشروع از تمامی مناطق غزه و تصمیم بین الملی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

5- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری همه کشورهای اسلامی علیه رژیم اسرائیل؛

6- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملی دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی عاملان و آمران جنایات اسرائیل؛ برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف محاکمه و مجازات کرد.

جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده ای قرار دارد؛ به نحوی که کشورهای اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش ها از جمله بی ثباتی اقتصادی، ناآرامی های سیاسی، درگیری های منطقه ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان، و مداخله قدرت های فرامنطقه ای مواجه اند.
این چالش ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش های توسعه ای منجر شده است.

با این وجود، این چالش ها می تواند، موجد فرصت هایی قابل توجه برای پیشرفت و نوع آوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشد.

امیرعبداللهیان: ایران مخالف هرگونه دخالت خارجی در سودان استامیرعبداللهیان عازم گامبیا شد

میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشورهای اسلامی، زمینه های مساعدی را برای پیشبرد طرح های توسعه پایدار، بر اساس شاخص و ارزش های اسلامی فراهم ساخته است.

در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان و با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری های بومی شگفتی های بزرگی آفریده اند. این ظرفیت سرشار در میان همه کشورهای اسلامی موجود است.

ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار این اجلاس یعنی تقویت اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار؛
 اول- ملت های اسلامی با تمرکز و سرمایه گذاری در بخش نیروی انسانی فناوری و زیرساخت ها می توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان به کار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری و تسری توسعه پایدار و همه جانبه می بایست شبکه همکاری های اقتصادی، فنی، توسعه ای، تجاری و مالی و پولی میان کشورهای اسلامی در بستر توافقات و سازوکارهای هدفمند و مشترک بیش از پیش تقویت شود. 

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چهارچوب سازمان همکاری اسلامی، جهت اشتراک گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار، لازمه تحقق طرح های توسعه ای جهان اسلام است. 

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار بر مبنای ارزش های دینی یک ضرورت اساسی است. 

پنجم- به کارگیری ابتکارات و نوع آوری های فناورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقیق اهداف توسعه پایدار در چهارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب می باشد.

بی تردید، اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان، بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد.همیاری و همکاری کشورها با شعار امنیت و توسعه پایدار برای همه، ضرورت و فوریت می یابد.

حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. 
جمهوری اسلامی ایران با توصل به قاعده حقوقی دفاع مشروع و پس از ناامید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل روز شنبه‌ دهم آوریل پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به رژیم اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هرگونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و خارج، واکنش بعدی ما علیه رژیم اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود.

توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان می باشد.

ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می دانیم و دست دوستی خود را با دولت های منطقه و جهان اسلام به گرمی می فشاریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه نا امنی و دشمن مشترک همه ماست.

بار دیگر آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتفاع کارآیی این سازمان در جهان در حال گزار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و سیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی همه کشورهای اسلامی اعلام می داریم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • طرح‌های تامین آب پایدار در شهر چاراویماق در حال اجرا است
  • کارت هوشمند«نسک»؛ گامی برای ورود حجاج به مشاعر مقدسه
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • مسئول سابق امنیتی: در رفح خبری از پیروزی کامل نخواهد بود
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • بررسی مطالبات مردم احمد آباد اردکان
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم